KORPUSY A NÁPLNĚ


    Svatební dortíky plněné šlehačkovým krémem (např. mascarpone se šlehačkou) obsahují máslový mantinel . Máslový mantinel je vždy sladěný k danému šlehačkovému krému (např. mantinel- máslový karamelový krém - náplň - karamelové mascarpone ). Je to z důvodu dosažení té nejlepší vzhledové kvality. 

    Nově v nabídce dortik  : RED VELVET, VĚTRNÍK, ŠPENÁTOVÝ....lze objednat i jako kelímky. 

    Korpus

    Pšeničná mouka, vejce, cukr, slunečnicový  olej, kypřidlo , voda (vanilka, kakao, ořechy) 

    • světlý piškot - vanilkový (alergeny 1, 3)
    • tmavý piškot - kakaový (alergeny 1, 3)
    • ořechový piškot - vlašský ořech, (alergeny 1, 3,7, 8)
    • bezlepkový (alergeny 3)
    • red velvet (alergen 1,3,7)
    • špenátový ( alergen 1,3,7)

    • red velvet - podmaslí, barvyvo (E129),pšeničná mouka, vejce, kakao, cukr  (alergen 1,3,7)
    •  mechový -olej,špenát,pšeničná mouka,vejce, kypřidlo, citrón,cukr( alergen 1,3 ,7)

    Krém máslový- vhodné do 3 D dortů


    • bílkový (vhodný na obmazání svatebního dortu)-(alergen 7,3) - (bílek, vejce, cukr, máslo.)

    • ganache - (alergen 8,7,6)   (čokoláda nebo bílá čokoláda + šlehačka +máslo) 

    • nutela (alergen 8,7,6) (máslo, nutela)
    • karamel (alergen 7) (máslo, caramelo)
    • malina s bílou čokoladou (alergen 7,6) (šlehačka, maliny, máslo) 

    • Krém šlehačkový

    • Mascarpone  s tvarohem - mascarpone, šlehačka živočišná, tvaroh plnotučný, vanilkový lusk (pasta nebo cukr),  cukr.


    • vanilka (alergen 7)
    • čokoláda (alergen 6,7)
    • bílá čokoláda(alergen 6,7)
    • karamel ( alergen 6,  7)
    • nutela (alergen 8,7,6)
    • káva 
    • malina s bílou  čokoládou (alergen6,7) 
    • kokos (alergen 8)
    • citron
      pomeranč (6, 7) 

    • Krém mascarpone se šlehačkou (alergen 7)
    • Krém mascarpone + šlehačka+philedelphia (slanosladký krém) -  do dortu red velvet a dort  větrník (alergen 7)


  • Potah 

  • používám profesionální potah (fondán) mandlové příchuti nebo máslový - bílkový, čokoladový, salko.

    Do dortíků používám pouze čerstvé a kvalitní suroviny včetně džemů od Magdin džem. Momentalně mám v nabídce tyto druhy džemů:

    • Malina s jablkem (složení: maliny 52 %, červený rybíz 17 %, cukr 31 %, citrusový pektin) 
    • Borůvka s červeným rybízem (složení: kanadské borůvky 37 %, červený rybíz 22 %, lesní borůvky 15 %, cukr 26 %, citrusový pektin)
    • Trojrybízový s vanilkou, momentálně není ! (složení: červený rybíz 22 %, černý rybíz 22 %, bílý rybíz 22 %, cukr 34 %, vanilkový lusk tahitensis, citrusový pektin) X
    • Třešeň s červeným rybízem, momentalně není ! (složení: třešně 67 %, červený rybíz 23 %, cukr 13 %, máslo, citrusový pektin)X
    • Hruška s vanilkou (složení: hrušky 93 %, cukr 7 %, vanilkový lusk tahitensis, citrusový pektin)X

    • Mango s marakuji (složení: mango 55 %, marakuji 37 %, cukr 8 %, vanilkový lusk tahitensis, citrusový pektin
    • Višen (složení: višně 72 %, cukr 28 %, citrusový pektin) momentálně není ! 
    • Meruňka (složení: meruňky 80 %, cukr 20 %, citrusový pektin)
    • Citron s pomerančem (složení: citron 38 %, pomeranč 19 %, cukr 49 %, citrusový pektin) X
    • Pomeranč (složení: pomeranč 80 %, cukr 20 %, citrusový pektin)
    • Jsblka s karamelem (složení: jablka 71 %,  cukr 22 %)
    • Ananas s citronem - luxusni zaležitost s kokosovým krémem (složení: ananas 66 %, citron 12 %, cukr 
      22 %, Bacardi, citrusový pektin)
    • Kiwi
    • Černý rybíz
    • jahoda s vanilkou
    • Angrešt

    Do dortů můžu použít i jiné druhy džemů podle aktuální nabídky na Magdin džem.

    Nejoblíbenější varianty dortíků


    • vanilkové mascarpone - vanilkový (kakaový) korpus - džem - malina, borůvka, ananas, hruška, jablko, mandarinka, angrešt, černý rybíz, kiwi.....
    • čokoládové mascarpone ( pařížská)- vanilkový (kakaový) korpus - džem borůvka, merunka, mandarinka, černý rybíz, malina, pomeranč, višen..
    • karamelové mascarpone - vanilkový (kakaovýnebo ořechový) korpus - džem jablka s karamelem, hruška s vanilkou
    • kokosové mascarpone - kakaový (vanilkový) korpus - džem ananas
    • vanilkové mascarpone-ořechovy korpus-džem hruška
    • malinové mascarpone s bílou čokoladou - vanilkový korpus -  džem malina
    • bílá čokoláda mascarpone - vanilkový (kakaový) korpus- hodí se všechny džemy
    • dort větrník- bezlepkový vanilkový korpus- karamel - šlehačkový krém
    • red velvet- šlehačkový krém - červený korpus s podmáslí

    • Všechny mé dortíky lze vyrobit  i  jako   kelímky 120ml. Minimalní odběr 10 ks od jednoho druhu.



    • máslové krémy- 3D dorty
    • čokoládový krém  - kakaový korpus - džem pomeranč, mandarinka
    • bílá čokoláda krém - vanilkový korpus-malina džem
    • malina krém - vanilkový(kakaový) -malina džem (případně mražené maliny nobo v sezóně čerstvé)
       karamelový krém
    • Dále nabízím mini dortik  mini PAVLOVA

    Rozměry, váhy a porce dortů

    Približná váha korpusu potaženého fondánem bez zdobení (váha se liší podle použitého krému, korpusu a případného džemu), výška dortu 10 cm (klasika, dvakrát prořezané a promazané).

    Váhy, porce a výška dortu je pouze orientační (dle surovin atd...)

Nejčasteji peču dorty o výšce 11 a  15 cm.
Nejčasteji peču dorty o výšce 11 a 15 cm.
IVČINY DORTÍKY
Všechna práva vyhrazena 2020
Vytvořeno službou Webnode
Vytvořte si webové stránky zdarma!