KORPUSY A NÁPLNĚ

Všechny mé dortíky plněné šlehačkovým krémem (např. mascarpone s tvarohem) obsahují máslový mantinel . Máslový mantinel je vždy sladěný k danému šlehačkovému krému (např. mantinel- máslový karamelový krém - náplň - karamelové mascarpone). Je to z důvodu dosažení té nejlepší vzhledové kvality. 

Korpus

  • světlý piškot - vanilkový (alergeny 1, 3)
  • tmavý piškot - kakaový (alergeny 1, 3)
  • ořechový piškot - vlašský ořech, (alergeny 1, 3, 8)
  • bezlepkový (alergeny 3)
  • dia slazený březovým cukrem (alergeny 1, 3)
  • red velvet
  • ostatní dle domluvy

  • Krém máslový- vhodné do 3 D dortů


  • bílkový (vhodný na obmazání svatebního dortu)
  • ganache (čokolada nebo bílá čokoláda + šlehačka +máslo)
  • nutela
  • karamel 

  • Krém šlehačkový

  • mascarpone s tvarohem - příchut
  • vanilka
  • čokoláda
  • bílá čokoláda
  • karamel
  • nutela
  • skořice
  • káva
  • malina
  • kokos

  • Krém mascarpone se šlehačkou
  • Krém mascarpone + šlehačka+philedelphia (slanosladky krém

  • Potah 

  • používám profesionální potah (fondán) mandlové příchuti nebo máslový - bílkový, čokoladový,salko

    Do dortíků používám pouze čerstvé a kvalitní suroviny včetně džemů od Magdin džem. Momentalně mám v nabídce tyto druhy džemů:

    • Malina s jablkem (složení: maliny 52 %, červený rybíz 17 %, cukr 31 %, citrusový pektin) 
    • Borůvka s červeným rybízem (složení: kanadské borůvky 37 %, červený rybíz 22 %, lesní borůvky 15 %, cukr 26 %, citrusový pektin)
    • Trojrybízový s vanilkou, momentálně není ! (složení: červený rybíz 22 %, černý rybíz 22 %, bílý rybíz 22 %, cukr 34 %, vanilkový lusk tahitensis, citrusový pektin) X
    • Třešeň s červeným rybízem, momentalně není ! (složení: třešně 67 %, červený rybíz 23 %, cukr 13 %, máslo, citrusový pektin)
    • Hruška s vanilkou (složení: hrušky 93 %, cukr 7 %, vanilkový lusk tahitensis, citrusový pektin)
    • Broskev s mangem (složení: broskve 55 %, mango 37 %, cukr 8 %, vanilkový lusk tahitensis, citrusový pektin)
    • Višen (složení: višně 72 %, cukr 28 %, citrusový pektin) momentálně není ! X
    • Meruňka (složení: meruňky 80 %, cukr 20 %, citrusový pektin)
    • Citron s pomerančem (složení: citron 38 %, pomeranč 19 %, cukr 49 %, citrusový pektin) X
    • Pomeranč (složení: pomeranč 80 %, cukr 20 %, citrusový pektin)
    • Jablka s ořechem a karamelem (složení: jablka 71 %, vlašské ořechy 7 %, cukr 22 %)
    • Ananas s citronem a Bacardi - luxusni zaležitost s kokosovým krémem (složení: ananas 66 %, citron 12 %, cukr 22 %, Bacardi, citrusový pektin)
    • Kiwi
    • Černý rybíz
    • Mandarinka

    Do dortů můžu použít i jiné druhy džemů podle aktuální nabídky na Magdin džem.

    Nejoblíbenější varianty dortíků

    • vanilkové mascarpone se šlehačkou- vanilkový (kakaový) korpus - džem (nejčasteji - malina, borůvka, ananas, hruška, jablko)
    • mascarpone s tvarohem - kakaový  (vanilkový) korpus - džem (malina, ananas, borůvka rybíz, jablka s ořechem a karamelem ...) nebo ovoce dle sezony
    • čokoládové mascarpone s tvarohem - vanilkový (kakaový) korpus - džem borůvka, merunka, mandarinka, černý rybíz, višen...
    • karamelové mascarpone - vanilkový (kakaový) korpus - džem jablka s ořechem a karamelem, hruška s vanilkou
    • kokosové mascarpone - kakaový (vanilkový) korpus - džem ananas
    • vanilkové mascarpone-ořechovy korpus-džem hruška
    • malinové mascarpone s bílou čokoladou - vanilkový korpus - malina

    • máslové krémy
    • ganache krém - kakaový korpus - džem pomeranč, mandarinka
    • ganache  krém bílá čokoláda- vanilkový korpus-malina

    Rozměry, váhy a porce dortů

    Približná váha korpusu potaženého fondánem bez zdobení (váha se liší podle použitého krému, korpusu a případného džemu), výška dortu 10 cm (klasika, dvakrát prořezané a promazané).

    Váhy, porce a výška dortu je pouze orientační (u větších rozměrů může být rozdíl až 1 kg).